Dietary reference values for chloride - Université de Lille Accéder directement au contenu
Article Dans Une Revue EFSA Journal Année : 2019

Dietary reference values for chloride

Jacqueline Castenmiller
  • Fonction : Auteur
Stefaan de Henauw
  • Fonction : Auteur
Karen Ildico Hirsch-Ernst
  • Fonction : Auteur
John Kearney
  • Fonction : Auteur
Helle Katrine Knutsen
  • Fonction : Auteur
Alexandre Maciuk
  • Fonction : Auteur
Inge Mangelsdorf
  • Fonction : Auteur
Harry J. Mcardle
  • Fonction : Auteur
Carmen Pelaez
  • Fonction : Auteur
Kristina Pentieva
  • Fonction : Auteur
Alfonso Siani
  • Fonction : Auteur
Frank Thies
  • Fonction : Auteur
Sophia Tsabouri
  • Fonction : Auteur
Marco Vinceti
  • Fonction : Auteur
Peter Aggett
  • Fonction : Auteur
Susan Fairweather-Tait
  • Fonction : Auteur
Ambroise Martin
  • Fonction : Auteur
Hildegard Przyrembel
  • Fonction : Auteur
Agnes de Sesmaisons-Lecarre
  • Fonction : Auteur
Androniki Naska
  • Fonction : Auteur

Résumé

Following a request from the European Commission, the EFSA Panel on Nutrition, Novel Foods and Food Allergens (NDA) has derived dietary reference values (DRVs) for chloride. There are no appropriate biomarkers of chloride status, no balance studies and no adequate evidence on the relationship between chloride intake and health outcomes that can be used to set DRVs for chloride. There is a close relationship between sodium and chloride balances in the body. Sodium chloride is the main source of both electrolytes in European diets and similar urinary excretion levels of sodium and chloride (on a molar basis) are typically observed in Western populations. Hence, the Panel considered that reference values for chloride can be set at values equimolar to the reference values for sodium for all population groups, and are as follows: 1.7 g/day for children aged 1-3 years, 2.0 g/day for children aged 4-6 years, 2.6 g/day for children aged 7-10 years, 3.1 g/day for children aged 11-17 years and 3.1 g/day for adults including pregnant and lactating women. Consistent with the reference values for sodium, these levels of chloride intake are considered to be safe and adequate for the general EU population, under the consideration that the main dietary source of chloride intake is sodium chloride. For infants aged 7-11 months, an adequate intake of 0.3 g/day is set.
Fichier principal
Vignette du fichier
EFSA Journal - 2019 - - Dietary reference values for chloride.pdf (2.36 Mo) Télécharger le fichier
Origine Fichiers éditeurs autorisés sur une archive ouverte

Dates et versions

hal-04438789 , version 1 (05-02-2024)

Licence

Identifiants

Citer

Dominique Turck, Jacqueline Castenmiller, Stefaan de Henauw, Karen Ildico Hirsch-Ernst, John Kearney, et al.. Dietary reference values for chloride. EFSA Journal, 2019, EFSA Journal, 17, pp.e05779. ⟨10.2903/j.efsa.2019.5779⟩. ⟨hal-04438789⟩

Collections

RIIP UNIV-LILLE
7 Consultations
1 Téléchargements

Altmetric

Partager

Gmail Mastodon Facebook X LinkedIn More